Wie wij zijn

Wij zijn Hilde Postema en Annette Jansen, samen zijn wij eigenaar van 'Over de Schutting', een bewust gekozen naam:

  • Je kunt je vraagstuk letterlijk bij ons 'over de schutting gooien': wij geven advies op basis van een door ons uitgevoerde analyse én als je dat wilt gaan we er ook mee aan de slag.
    Natuurlijk blijf je als opdrachtgever altijd bij de inhoud betrokken, de verantwoordelijkheid voor het proces nemen we van je over.
  • We hebben veel ervaring in het omgaan met belangenconflicten in woonsituaties, met de problemen met de buren 'over de schutting' als metafoor.
    We schrikken niet van de een-op-een-burenruzies, ontwarren knopen in de vastgelopen samenwerking tussen eigenaren en huurders in VvE's, en zoeken naar oplossingen bij onenigheid over sloop of renovatie.
    Voorbeelden daarvan vind je onder 'praktijkvoorbeelden'
  • En wij zijn met al onze kennis en ervaring in staat om 'over de schutting heen te kijken' en daardoor te zien wat mensen bindt. Dit maakt de weg vrij naar een oplossing.

Wat ons typeert

Wij herkennen elkaar in onze bevlogenheid; wat wij doen moet 'ertoe doen' voor anderen, iets bijdragen aan een samenleving waarin iedereen meetelt.
Allebei zijn we nieuwsgierig: hoe ontstaat een situatie? Wat beweegt mensen en wat brengt ze tot elkaar?
Met daarnaast de sterke overtuiging dat mensen vaak veel meer zelf kunnen dan ze denken: wij willen graag het zetje geven dat daarvoor nodig is.
En wij nemen onze verantwoordelijkheid: wie wat bedenkt moet het óók kunnen waarmaken.

Waarom samen

Samen hebben we meer dan 50 jaar volkshuisvestingservaring; in onze gedrevenheid en nieuwsgierigheid herkennen we elkaar, in onze kwaliteiten vullen we elkaar vooral aan én houden we elkaar scherp.
Annette heeft veel aandacht voor de details, Hilde houdt daarbij het einddoel in de gaten.
Hilde is altijd op zoek naar kansen en ruimte om te verbeteren, Annette bewaakt dat alle partijen betrokken blijven.
In de combinatie van onze talenten zit onze kracht, dáárom samen!

Wat levert dat u op in de praktijk

'Over de Schutting' is een flexibele partner, we schakelen snel van de grote lijnen naar de dagelijkse details - en weer terug. Ook in praktische zin zijn we flexibel: als de een niet kan, staat de ander voor u klaar. 

Nieuwsgierig geworden?

Bel of mail ons voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek, waarin we ontdekken of onze visie en aanpak aansluit bij wat jullie nodig hebben.